Annonce
Debat

Åbent brev: Klage over igangsætningstilladelse af Vesterhav Syd

Læserbrev: Vattenfall har nu underskrevet kontrakt med Siemens vedrørende produktion af havvindmøller til danske områder, herunder Vesterhav Syd og - Nord. Møller der allerede produceres i udlandet uden dansk arbejdskraft.

Underskrivningen sker på trods af, at der ligger 300 ikke afgjorte klager hos Energiklagenævnet her pr. 1. dec. 2017, næsten et år efter at de første klager blev indsendt.

Baggrunden for Folketingets beslutning om opførelse af kystnære havvindmøller var ønsket om billig el, lokale og danske arbejdspladser, dette godt hjulpet på vej af godtroende landspolitikere og kommunalpolitikere, der kunne opgøre antallet af forventede arbejdspladser til 6000 årsværk. Alle rapporter om, hvilken skade det kunne gøre på natur og oplevelsen af denne, blev fejet af bordet. Nu mister turismeerhvervet 300 - 600 arbejdspladser årligt. Danmark mister indtægterne ved produktionen. Det hele koster staten 2 - 3 mia. kr. i støtteperioden. Havde man ventet 3 - 4 år, kunne de fleste af disse penge have været sparet.

Allerede i jan. 2017 blev de første klager over etableringstilladelsen sendt til Energiklagenævnet.

31. maj 2017 henvender vi undertegnede sig til Folketingets Ombudsmand pga. den langsomme sagsbehandling. Ombudsmanden skriver tilbage og gør opmærksom på, at Ombudsmanden ikke kan behandle sager som en forvaltningsmyndighed er i gang med at behandle, men har givet det svar, at Ombudsmanden vil gøre Energiklagenævnet opmærksom på at vi er utilfredse med at vi endnu ikke har hørt nærmere om sagens forløb.

Her 1. dec. 2017. har vi fortsat ikke hørt fra Energiklagenævnet. Efter snart et års har de endnu ikke fundet ud af, hvordan klager fra jan. mdr. 2017 skal behandles. Dette er ganske uanstændigt.

Hvor er retssikkerheden i det danske samfund? Derfor anmoder vi nu Regeringen og Folketinget ved Energiminister Lars Chr. Lilleholt og Folketingets Energiudvalg om at gå ind i sagen vedrørende Vattenfalls igangsætningstilladelse af de kystnære havvindmølleparker Vesterhav Syd og - Nord. Finansloven er ikke vedtaget endnu og møllerne ikke sat op.

Derfor: Stop de kystnære havmøller, inden det er for sent. Glem alt om danske, herunder lokale arbejdspladser, verden er forandret - hvor naiv har man lov at være? Det danske kystlandskab er uerstatteligt. Find andre og billigere alternativer længere ude på havet, f.eks. sammen med norske Statoil på Dogger Banke. Udviklingen har overhalet verden, som den så ud i 2012, da energiforliget blev indgået på Christiansborg.

Mvh. Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Pas på, hvis du bliver tilbudt en billig gyngestol: Indbrudstyve havde en travl weekend

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Der mangler noget, borgmester: Hvor er omtalen af de kirkelige aktiviteter?

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Ringkøbing-Skjern

To biler på afveje på glatte veje: Mor og barn på skadestuen efter uheld

Navne For abonnenter

Til minde om: Helga Kloster fejrede livet på sit dødsleje

Debat

Kulturel dynamo: Ringkøbing-Skjern Kommune fortjener stærke kulturprofiler

Annonce