Mange unge oplever for første gang rigtigt stress når de kommer i gymnasiet. Fra folkeskolen til Gymnasiet er noget af en omvæltning, da eleverne her møder et helt andet niveau af krav og forventninger. Vores uddannelsessystem giver gymnasielever et kæmpe pres, da deres jobmuligheder afhænger af hvor gode deres afleveringer er. Og netop derfor bliver du også nemt stresset som elev, da det hver dag ligger i baghovedet at du hele tiden skal performe dit bedste. Og ved siden af det skal du også dyrke motion, fritidsinteresser og have tid til det sociale og fester. Derfor kan gymnasiet hurtigt bliver ret stresset og virke kaotisk, hvis det hele ikke struktureres lidt.
Derfor får du her lidt tips til at komme nemmere igennem gymnasiet, så du har mere tid til de sjove og sociale ting.
1. Lad dig inspirere
Man kan ikke komme udenom at lektier og afleveringer er en stor del af gymnasiet. Derfor fylder det også bare meget i hverdagen, da man hurtigt ender med at bruge et par timer på det hver dag. I løbet af et skoleår får man hurtigt lavet 10-20 engelsk afleveringer, som minder lidt om hinanden når det kommer til stykket. Her kommer inspiration ind i billedet, da lidt inspiration fra andre opgaver kan hjælpe dig med hvordan du skal strukturere din opgave. På den måde undgår du at bruge alt for meget tid på at skrive noget, som det så viser sig du har misforstået. Og i længden sparer det dig en masse tid, du kan bruge på sjovere ting end at skrive afleveringen. Et eksempel kunne være inspo.dk, hvor du kan finde inspiration til opgaven som englene flyver, så du hurtigt kan få et overblik over hvordan opgaven skal struktureres og hvad du skal fokuserer på.
2. Planlæg din tid
Noget så simpelt som at lave en liste eller kalender over din uge, kan virkeligt hjælpe dig. Det at strukturer din hverdag, betyder at du bruger mindre energi på hverdagens gøremål, fordi de bliver en del af den faste rutine. For vores hjerne bruger bare mere energi på nye ting, da det er noget vi ikke har prøvet før, og derfor ikke er helt forberedt på. Når vores hjerne så hele tiden bruger kræfter på at få hverdagen til at fungere, betyder det bare at der er mindre overskud til andre ting. Så som lektier, fritidsinteresser og alt det sociale.
3. Husk at have det sjovt
Husk på at der også er andet end lektier og afleveringer. Hvis man sigter efter topkarakter kan man hurtigt ende med at bruge alt sin fritid på lektier. Og selvom det selvfølgelig er vigtigt at bruge tid på lektierne, er det mindst ligeså vigtigt at være en del af det sociale. For hvis alt tiden kun går med lektier og afleveringer kan du ende med at brænde ud eller gå ned med stress inden du når slutningen af 3.g. Derfor, husk at også sætte tid sjov og fester.
Denne artikel er sponsoreret af Inspo.dk
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.