Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Pengetanken bag Lego havde den helt store pengepung fremme, da de investerede milliarder i Epic Games’ idé om et metavers. Men hvem er Epic Games, og hvorfor har giganter som Kirkbi så stor tiltro til deres fremtidsplaner?
I en pressemeddelelse forleden skrev Kirkbi, ejet af familien bag Lego, at de har investeret 6,8 mia. danske kroner i Epic Games. Pengene skal gå til Epic Games’ storstilede planer om at skabe et nyt metavers, hvori brugere kan mødes virtuelt og interagere på et hav af nye måder.
Men hvad er Epic Games’ strategi for metaverset, og hvad kender vi dem ellers fra? Læs videre og bliv klogere lige her.
Spilsensationen, der fik verden til at danse
Selv, hvis du aldrig har hørt om Epic Games, kender du sandsynligvis deres største succes: det online videospil Fortnite. Det blev lanceret i 2017 og går ud på at samle ressourcer og lægge en strategi til at eliminere modstanderne, så du er den sidste spiller tilbage. Fortnite er langt fra det første spil til at bruge dette format, men det er heller ikke den eneste grund til, at det er blevet så populært.
Bl.a. er spillets grafik designet i en farverig, tegneserie-lignende stil, og indsamlingen af ressourcer og muligheden for at bygge er nostalgisk for Minecraft-entusiaster. Du kan lægge strategi efter, hvad du synes er sjovest – og få karaktererne til at udføre de danse, du helt sikkert har set overalt. Da de blev lanceret, spredte the floss, ride the pony, orange justice m.fl. sig som en steppeild verden over. Dansene kunne bl.a. ses på fodboldbaner som sejrsdanse, som challenges på sociale medier og i samtlige skolegårde i frikvartererne.
Epic Games vs. Apple: Måtte Fortnite smides af App Store?
Fortnite-succesen har dog ikke udelukkende været en dans på roser. I lang tid troede mange, at spillets popularitet ingen ende ville tage – og derfor kom det som et chok, da Apple smed det af App Store i sommeren 2020. Begrundelsen fra Apple var, at Epic Games brød reglerne for digitale betalinger ved at introducere deres eget system. Dette fik Epic Games til at sagsøge Apple. I september 2021 blev Apple frikendt for en del af anklagerne, men fik forbud mod at forhindre udviklere i at gøre brugere opmærksomme på andre betalingssystemer i deres apps.
Andre spil og værktøjer
Selvom Fortnite klart har været Epic Games’ største succes, har virksomheden også mange andre spil at byde på. Internettet er i dag fyldt med portaler for sjove online spil, og konkurrencen er benhård – men med deres Epic Games Store må det siges, at Epic Games har cementeret deres konkurrencedygtighed. Her kan gamere boltre sig med LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, flere versioner af Assassin’s Creed, Football Manager og mange flere kvalitetsspil.
Til udviklere tilbyder de både banebrydende 3D-spilmotorteknologi og andre værdifulde ressourcer til spiludvikling og udgivelse på deres Epic Online Services.
Epic Games satser på metaverset
For at vende tilbage til Kirkbis investering, så er Epic Games’ næste store plan at etablere et såkaldt metavers – et buzzword, mange smider rundt med, uden at de fleste af os helt forstår, hvad det dækker over. Det giver god mening, da meget af det stadigvæk er på tegnebrættet.
Når det kommer til Epic Games’ metavers-planer, beskriver CEO Tim Sweeney det til CNN Business: “3D-underholdningsoplevelser, der er sociale. Det er dig og dine venner sammen i en 3D-verden, hvor I har det sjovt på mange forskellige måder. I kan spille spil som Fortnite Battle Royale, I kan tage til koncerter, I kan danse, eller I kan bare stå og snakke.”
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.