Annoncørbetalt indhold

Grå stær – symptomer, operationer og ventetider

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du fået konstateret grå stær, er der heldigvis hjælp af hente i form af en operation. Grå stær er en synslidelse, der går ind og påvirker øjets egen linse, der i dette tilfælde bliver uklar og sløret.

Ofte er det personer i alderskategorien 60+, der lider af grå stær, men som de fleste andre sygdomme, kan grå stær også forekomme hos yngre personer. Grå stær kan nemlig også være medfødt, men i Danmark er gennemsnitsalderen for grå stær 71 år.

Hvis man har grå stær, kan pupillen komme til at se grå ud og deraf navnet. Ofte har du grå stær på begge øjne, men det er forskelligt fra person til person, ligesom det også er forskelligt, hvor påvirket den enkelte er af grå stær-symptomer.

Vær opmærksom på grå stær-symptomer

På Øjenhospitalet Danmarks hjemmeside kan du læse mere om grå stær-symptomer, operation og ventetider.

Når du har grå stær – eller hvis du mistænker, at du har grå stær – vil du opleve symptomer som et sløret syn uanset afstand. Det betyder, at dit syn både på tæt hold og lang afstand virker sløret. Derudover vil du opleve, at du kan blive blændet af lys, som gør, at du for eksempel ikke kan køre bil, når det er mørkt, da billygterne blænder dig. Du kan også blive blændet af naturligt lys.

Et af symptomerne på grå stær er også, at du vil opleve en ændring i farverne. Du vil opleve, at farverne ikke er så klare eller tydelige, som de plejer. Til sidst er dobbeltsyn også grå stær-symptomer. Vær især opmærksom, hvis dit dobbeltsyn stadig er der, selvom du dækker det ene øje til.

Book grå stær-operationer

Grå stær-operationer er hurtige indgreb, som du ikke bør frygte. Operationen er nemlig den mest afprøvede operationsform i Danmark og i resten af verden, da mange mennesker på et tidspunkt vil udvikle grå stær. Under en grå stær-operation vil din gamle linse – øjets naturlige linse – blive skiftet ud med en ny linse.

Den nye linse kan også have andre egenskaber. Det kan være, at den nye linse giver dig et skarpt syn uanset afstanden. Du kan også ende med at blive komplet eller delvis fri for briller, og hvis du har bygningsfejl, kan dette også blive korrigeret.

Når operationen bliver udført, tager det mellem 20 og 30 minutter, og der er ingen smerte i forbindelse med indgrebet. Du bliver nemlig lokalbedøvet, men ønsker du at sove under behandlingen, er det også en mulighed at blive fuldt bedøvet. Efter operationen vil du opleve forbedringer i dit syn allerede efter et par timer eller dage.

Korte grå stær-ventetider på operationer

Hos Øjenhospitalet Danmark er ventetiderne meget korte – faktisk kan du som regel blive tjekket for grå stær og opereret i løbet af samme uge. Hvis du bestiller tid hos det offentlige, kan ventetiderne godt variere lidt, alt efter hvor du bor i landet.

Dog bør du få en hurtig tid, hvis du tænker, at dit kørekort er i fare, eller hvis du på anden måde er til fare for både dig selv og andre i trafikken.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.