Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Hvis du vil låne penge til f.eks. at købe en ny bil, et nyt dyrt møbel eller noget lignende, så kan du låne pengene fra banken eller en forbrugslån virksomhed, så du kan købe det når du har behov for det. Det er altså i modsætning til f.eks. et boliglån, som er et lån man kun kan få når man skal købe et bolig, et lidt mere frit lån, hvor man kan låne et specifikt beløb. Det kræver naturligvis at man kan overbevise banken eller dem man låner pengene fra, at man er i stand til at betale hele lånet tilbage igen til tiden.
Vær forsigtig med at låne penge
Sørg for altid kun at låne penge, hvis du virkelig har brug for det. Hvis du påtager dig selv for stor en gæld, så kan du ende med pludseligt at skylde flere penge end du har råd til at betale tilbage, hvilket kan ødelægge din økonomi resten af dit liv. Vurder derfor altid om det giver mening at låne pengene, så du ikke ender med en gæld du skal kæmpe med resten af livet.
Vigtige regler for forbrugslån
Der er en række forskellige og vigtige regler for, hvor meget du maksimalt må betale for at kunne tage et forbrugslån. Den øverste grænse for et forbrugslån er, at det maksimalt må have en årlig omkostning i procent (ÅOP) på 35%. Ser du derfor en lån med en højere procent end dette, så hold dig væk. Derudover er der også en øvre grænse for hvor meget du må betale for dig forbrugslån. Denne grænse er på 100% oven i lånets værdi. Med andre ord vil det sige, at hvis du låner 50.000 kr. så må du efter loven maksimalt ende med at betale 100.000 kr. for lånet og det er inklusiv ting som gebyrer, renter og afdrag.
Hvis du allerede har et forbrugslån, så skal du dog lige vide, at dette er en forholdsvist ny regel. Den trådte i kraft tilbage i juli 2020 og gælder ikke med tilbagevirkende kraft. Det betyder også, at hvis du har forbrugslån, som du har taget inden d. 1. juli 2020, så beskytter den nye lovgivning dig ikke. Så er det udelukkende de vilkår, som du har aftalt med den virksomhed du tog lånet fra der gælder. Har du derfor været lidt for hurtig og accepteret nogle vilkår, som senere har vist at være et dyrt lån. Selvom denne lov nu eksisterer, så er det stadig vigtigt, at du er forsigtig når du tager dit næste lån.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.