15 x vinterferiesjov

Lego World besætter Bella Centeret i uge 7, hvor børnene kan lege med det danske legetøj.


15 x vinterferiesjov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det myldrer landet over med sjove, spændende og interessante ting, som små og store kan foretage sig sammen i den kommende vinterferie. Vi guider her til 15 af dem i 10 af landets byer.

København

1. Bella Center

<p>På Statens Museums for Kunst bygges der i uge 7 med papkasser.</p>

På Statens Museums for Kunst bygges der i uge 7 med papkasser.

Med millionvis af klodser er Lego World rykket ind i vinterferien. Her er forskellige lege- og aktivitetsrum med Duplo og Lego for de mindste, med City, Star Wars, og Friends, hvor de nye Elves er med i år. I Ninjago- afdelingen er også Nørrebro Taekwondo klub, som viser ninja-tricks.

<p>I Odense kan man opleve 60'ernes version af byens banegård.</p>

I Odense kan man opleve 60'ernes version af byens banegård.

Info: legoworld.dk" target="_blank">https://legoworld.dk/">legoworld.dk

<p>På Esbjerg Museum kan man lege som børnene gjorde det under Anden Verdenskrig.</p>

På Esbjerg Museum kan man lege som børnene gjorde det under Anden Verdenskrig.

2. Nationalmuseeet

I forlængelse af museets særudstilling »Pigen og Parasollen« inviteres til workshop, hvor børn kan blive fotograferet i gammeldags japansk tøj og bagefter selv farvelægge fotografiet, som man gjorde for 100 år siden. Man kan også lave japanske postkort, designe samurai-masker og folde parasoller.

Info: natmus.dk" target="_blank">http://natmus.dk/">natmus.dk

3. Tycho Brahe Planetarium

På en ny udstilling for børn om rummissioner kan man få rigtigt rumudstyr i hænderne og lære, hvordan man opsender en raket eller en rumsonde til Mars. Der er også film på det store kuppellærred, hvor man kan »flyve til månen« med rumskibet Apollo II.

Info: planetariet.dk" target="_blank">http://planetariet.dk/">planetariet.dk

4. Statens Museum for Kunst

Se børneudstillingen »Og hvor har du så hjemme?« og kik forbi museets scene, hvor hundredevis af papkasser venter som byggemateriale: måske til en hyggelig hule eller et kæmpestort højhus. I børnenes værksted kan man også bygge et skulpturhus af ler, gips og pap.

Info: smk.dk" target="_blank">http://www.smk.dk/">smk.dk

5. Designmuseum Danmark

Samfundets syn på børn afspejles ofte i legetøjet. Se det i udstillingen »Barnets Århundrede«, som viser både skolebyggerier, legepladser, reklamekampagner og legetøj. I legezonerne kan børnene producere stop-motion-film med Kay Bojesens ikoniske træfigurer og lege med legetøj fra deres oldeforældres, bedsteforældres og forældres tid.

Info: designmuseum.dk" target="_blank">http://designmuseum.dk/">designmuseum.dk

Aarhus

6. Den Gamle By

Det er fastelavn i næste weekend, så kom og lav dit eget fastelavnsris, som det så ud i gamle dage, inviterer Den Gamle By alle børn. I vinterferien kan børnene også være med til at lave bolsjer. I 1927-hjemmet i Havbogade er der vinterhygge og historielæsning. Børnemuseet er også åbent.

Info: dengamleby.dk" target="_blank">http://www.dengamleby.dk/">dengamleby.dk

7. Aros

Museet holder også åbent mandag i vinterferien og har hele ugen juniorværksted, hvor man selv kan prøve kunstens mange teknikker. Der kan også købes billet til forestillingen »Rumtosset«, som er en sanserejse, hvor man lærer kunsten at kende på en ny måde med både humor og alvor som vigtige elementer.

Info: aros.dk" target="_blank">http://www.aros.dk/">aros.dk

Odense

8. Danmarks Jernbanemuseum

I sidste uge åbnede et helt nyt lege- og læreland for de mindste. En børnebanegård bygget som Odense Banegård i 1960'erne med billetsalg, perron, skinner, vogne og signaler. Der er også masser af tog-legetøj, man kan prøve minitoget og sende post fra godsvognen.

Info: jernbanemuseum.dk" target="_blank">http://jernbanemuseet.dk/da/">jernbanemuseum.dk

Aalborg

9. Aalborg Zoo

I vinterferien er der masser af isbjørne-aktiviteter. Lær om de store hvide bjørne. Besøg rovdyrkøkkenet og se, hvad isbjørnene skal have at spise, og se dem blive fodret. Prøv den store isbjørne-test: Kan du for eksempel holde vejret lige så længe som en isbjørn?

Info: aalborgzoo.dk" target="_blank">http://www.aalborgzoo.dk/forside.aspx">aalborgzoo.dk

Esbjerg

10. Esbjerg Museum

Kom og leg, som børnene gjorde det under Anden Verdenskrig, opfordrer museet. Prøv at hoppe hinkerude, gå på stylter eller måske lege krig. Og gå også på opdagelse i Esbjergs bymiljø anno 1900-1950, som er rekonstrueret på museet.

Info: esbjergmuseum.dk" target="_blank">http://esbjergmuseum.dk/Default.aspx">esbjergmuseum.dk

Randers

11. Randers Regnskov

Guiderne står parat til at vise rundt i junglen. Dagen igennem fodres dyrene, og man kan selv smage insekter. Formiddag og eftermiddag kan man også få lov til at hilse på dyrene, når guiderne viser dem frem. Og se hvor stor regnskovens nye tapirunge, Benny, er blevet.

Info: regnskoven.dk" target="_blank">http://www.regnskoven.dk/">regnskoven.dk

Kolding

12. Koldinghus

Der er kongejagt både i uge syv og otte. En masse udstoppede dyr har forvildet sig ind på kongeslottet, og de er hovedpersonerne i jagten. Find dem og løs skattejagtens opgaverne om renæssancens jagtdyr. Man kan også lave sin egen dyremaske.

Info: koldinghus.dk" target="_blank">http://www.koldinghus.dk/">koldinghus.dk

Vejle

13. Kulturmuseet Spinderihallerne

Gå på jagt efter den forsvundne tråd. Den har den mægtige spinderiejer, Marius Windfelt-Hansen, mistet, og alle maskinerne er gået i stå, mens han taber penge. Der er poster at finde og opgaver at løse undervejs. Husk, at museet holder lukket om mandagen.

Info: vejleegnensmuseer.dk" target="_blank">http://www.vejleegnensmuseer.dk/">vejleegnensmuseer.dk

Roskilde

14. Vikingeskibsmuseet

Skibet er ladet med: vikinger. De er dog ikke på et drabeligt krigstogt, men på handelstogt. Vikingerne var dygtige håndværkere. Prøv selv at lave ting, som de gjorde, i værkstedet, og følg om eftermiddagen med på omvisning og rejs sammen med købmanden Ottar fra det nordlige Norge til handelsbyen Hedeby i det sydlige Danmark.

Info: vikingeskibsmuseet.dk" target="_blank">http://www.vikingeskibsmuseet.dk/">vikingeskibsmuseet.dk

Slagelse

15. Cirkusland

Bliv selv en dygtig cirkusartist, se cirkusforestilling og søløveshow. Kom tæt på Cirkus Arenas dyr, her hvor cirkus holder til om vinteren, når det ikke rejser rundt. Der er også en hel hal fyldt med aktiviteter som hoppeborg, funball, labyrint og biograf.

Info: cirkusland.dk" target="_blank">http://cirkusland.dk/">cirkusland.dk

15 x vinterferiesjov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce