"Det lyserøde hus" på TV i aften: - Jeg var sur over det

Designer Søren Vester og ejendomsmægler Jesper Nielsen forsøger i DR-programmet "I hus til halsen" at sælge Kirsten og Mogens Schütts lyserøde hus - ved at ændre dets farve både ude og inde. Foto: DR

"Det lyserøde hus" på TV i aften: - Jeg var sur over det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom de til en anden by, så kendte folk Kirsten og Mogens Schütts lyserøde hus i Holstebro. Anderledes alvorligt blev det, da parret forsøgte at sælge deres berygtede hjem.

Holstebro: Det vil ikke være en overdrivelse at kalde Mogens Schütt "lun". Et bevis på hans vittige humør er fortællingen om, hvordan hans hus på Skjernvej i Holstebro fik sin lyserøde farve, både ude og inde.

- Der har jeg aldrig haft noget at have sagt i. Det er Kirstens værk. Hendes fascination for lyserødt må stamme, fra hun var helt lille. Hun kom hjem med alt muligt til vores hus, selv kaffekanden var lyserød - eller toiletsædet. Engang ringede en fætter, der var bilforhandler. Han havde været i København for at hente biler, og én af dem var lyserød. "Den ved jeg, at du køber, Kirsten," sagde han, og det gjorde hun omgående uden at vide, hvordan den så ud, eller om bilen kostede 50.000 eller en halv million kroner, siger Mogens Schütt.

Hans hustru Kirsten har stadig bilen. Huset, der siden 1998 kom til at definere parret, har de dog ikke længere.

Datteren og et barnebarn indstillede huset til DR-programmet "I hus til halsen", hvor et usælgeligt hus shines op med henblik på salg af nogle eksperter på de områder.

Men inden det nåede så vidt, gik Mogens Schütt fra "lun" til "lunefuld":

- Jeg var modstander af det projekt lige fra starten, for jeg brød mig ikke om den slags reality-TV. Jeg var faktisk sur over det, men kom også til at spekulere...

Ægteparret hus havde nemlig været til salg i 2,5 år, og blot to-tre potentielle købere havde været forbi.

- Jeg var modstander af det projekt lige fra starten, for jeg brød mig ikke om den slags reality-TV. Jeg var faktisk sur over det, men kom også til at spekulere...
Mogens Schütt, tidligere ejer, det lyserøde hus på Skjernvej

Så kom toget

Det er ellers ikke fordi, huset ikke var kendt - eller berygtet.

- Det er jo sådan, at kom man forbi turistbureauet, så blev der forklaret, at man kom kørende ad Skjernvej, så kom det lyserøde hus, og så kom rundkørslen. Vi kunne også stå i en helt anden by og så høre: "Nåh, I bor i det lyserøde hus". Forfærdeligt, men der var jo ikke noget at gøre, siger Mogens Schütt og ler.

Men der var noget at gøre. Gennem fire dage besøgte DR's folk sidste år huset og lavede alt om. Renoverede ude og inde, og udbedrede en fugtskade "vi ikke vidste, vi havde." Det var nødvendigt for at kunne sælge huset, men også for at sikre Kirsten og Mogens' fremtid. De er begge pensionister - 67-årige Kirsten er tidligere frisør, og 69-årige Mogens var fællestillidsmand gennem 23 år på Vald. Birn - og ville ikke skylde på huset. Derudover gav husets trapper Mogens Schütts dårlige hjerte kvaler.

Huset mistede sin lyserøde farve og fik en ansigtsløftning, og minsandten: En interesseret køber meldte sig kort efter i september sidste år.

- Men det var kun, indtil vi kom ud i haven, og toget kom drønende forbi, så var det slut. Vi hørte jo ikke toget længere. Kort efter kom der da også en ung stewardesse, som gerne ville have huset.

I stedet er Kirsten og Mogens Schütt flyttet fra centrum af Holstebro til byens nordvestlige del på Astrid Noacks Vej i Ellebæk-kvarteret, hvor de bor til leje.

I et lyserødt hus?

- Der er hvidt og sort. Denne gang er Kirsten nødt til at finde sig i de farver, for nu skal jeg have lov til at bestemme lidt, siger Mogens Schütt.

Er du stadig sur over, at huset skulle på TV?

- Der skete rigtig meget - og vi fik det solgt. Så gud i himlen, hvor skulle TV være velkommen - her bagefter.

"I hus til halsen" vises i aften kl. 20 på DR

"Det lyserøde hus" på TV i aften: - Jeg var sur over det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce